Brussel, 29 oktober 2019 – Vanaf 1 november 2019 zal het verboden zijn om tabaksproducten te verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. Bij Cimabel vzw, de Belgisch-Luxemburgse federatie van sigarettenproducenten wordt de verhoging van de minimumleeftijd van 16 jaar naar 18 jaar, positief onthaald. Om de verkopers van tabaksproducten te ondersteunen en aan te moedigen om dit verbod stipt na te leven lanceert Cimabel een informatie- en sensibiliseringscampagne. 

Cimabel is al jaren vragende partij voor een verhoging van de minimumleeftijd voor de verkoop van tabaksproducten. Roken moet immers een weloverwogen keuze moet zijn van geïnformeerde volwassenen.

Nu het verkoopverbod onder 18 jaar er eindelijk is, wil de Belgische sigarettenindustrie actief bijdragen tot een ruime bekendmaking ervan. Om de handelaars te ondersteunen en te sensibiliseren voor een strikte naleving van de wet verspreidt Cimabel informatiepakketten naar alle verkooppunten.  Deze pakketten bevatten stickers en een begeleidende brief met informatie over de nieuwe wet.

De Belgische sigarettenfabrikanten vertrouwen erop dat de nieuwe wetgeving een belangrijke stap voorwaarts zal zijn in de strijd tegen het roken bij jongeren. De sector is van mening dat een verkoopverbod aan minderjarigen de meest efficiënte maatregel om te voorkomen dat jongeren beginnen te roken. De impact van deze maatregel is ongetwijfeld groter dan andere regels die al genomen werden zoals met name de neutrale verpakkingen.

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en ander nieuws door ons te volgen op Twitter.